Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011

3ος Ετήσιος Χορός Συλλόγου Ποντιών Φοιτητών Λάρισας

Σας προσκαλούμε στον 3ο ετήσιο χορό του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών Λάρισας που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Νοεμβρίου στη λέσχη του ΤΕΙ Λάρισας, όπως έγινε και πέρσυ. Σας περιμένουμε όλους για μια αξέχαστη ποντιακή βραδιά γεμάτη κέφι και χορό...!

Πρόγραμμα καλλιτεχνών :

Κυριάκος Τριανταφυλλίδης - τραγούδι
Παπαδόπουλος Δημήτρης - λύρα
Τοπαλίδης Γιώργος - αρμόνιο

Πορφυρίδης Στάθης - τραγούδι-λύρα

Κελγιαννίδης Ιορδάνης - τραγούδι

Ανδρεάδης Λευτέρης - τραγούδι
Χαϊτας Γιώργος - λύρα

Δαμιανίδης Δημητρη - τραγούδι-λύρα
Ραφαϊλίδης Λευτέρης - λύρα
Μωυσιάδης Στέλιος - νταούλι
Ιμιρτζίδης Τάσος- νταούλι
Τοπαλίδης Γιώργος - αρμόνιο

Τιμές Προσκλήσεων :

Κανονική : 10 €
Φοιτητική : 8 €

Τηλέφωνα Κρατήσεων :

Ιορδάνης : 6978212753
Ιωάννα : 6973581796

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς