Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης στο Κιλκίς


Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 7 μ.μ, θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, ομιλία- παρουσίαση από τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη, του νέου βιβλίου του με τίτλο :
ΤΟ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΕΝΩΝΕΙ.
ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΒΑΡΒΑΡΙΖΕΙ.

( ΠΟΝΤΟΣ, Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΙΑΣ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ )

Την εκδήλωση πραγματοποιούν οι Ποντιακοί Σύλλογοι του Κιλκίς, «Αργοναύτες» και ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Σάντας, με τη συμπαράσταση και συνεργασία όλων των Ποντιακών Συλλόγων του Νομού Κιλκίς, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων, που ανέλαβαν για πρώτη φορά, ύστερα από 90 χρόνια προσφυγιάς, οι οποίες θα περιλαμβάνουν και ομιλίες- διαλέξεις, για το Ποντιακό Ζήτημα και όχι μόνο.
Με δεδομένα την ανάγκη του Ποντιακού κόσμου για ενημέρωση πάνω στο Ποντιακό
Ζήτημα και τούς αγώνες του Μιχάλη Χαραλαμπίδη γι΄αυτό, προσκαλούν όλο τον Προσφυγικό και μη, κόσμο του Κιλκίς , να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, τιμώντας πρώτον τον ομιλητή, για τους αγώνες του και δεύτερον να ενθαρρύνουν τους Ποντιακούς Συλλόγους του Κιλκίς, να προχωρήσουν στο δύσκολο έργο τους.Πηγή : http://www.eidisis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς