Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011

Σύσκεψη Επιτροπών Ποντιακής Νεολαίας των Συλλόγων της ΟΣΕΠΕ

Με αφορμή το αντάμωμα στην πόλη του Griesheim, καλούμε και φέτος τις Επιτροπές Νεολαίας των Συλλόγων της ΟΣΕΠΕ

σε Σύσκεψη με τη Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011, ώρα 11:30 στην αίθουσα του Viktoria Sportverein, Schülerstr. 36, 64347 Griesheim.

Στόχος της Σύσκεψης είναι η καλύτερη ενημέρωση και συνεργασία μεταξύ των νέων μας.

Στη συνέχεια της Σύσκεψής τους, οι νέοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το Σεμινάριο Ιστορίας, αντλώντας χρήσιμες γνώσεις για την ιστορία και τον πολιτισμό των Ελλήνων του Πόντου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς