Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012

1ος ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΩΝ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ. ''ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ, ΜΑ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ... ΚΑΛΗ ΣΟΔΕΙΑ''

Τα παιδιά του Συλλόγου Νέων Ξηροποτάμου χορεύουν... Ο 1ος Ετήσιος χορός Νεολαίας Ξηροποτάμου ετοιμάζεται με κάθε φροντίδα και κάθε προσοχή σε κάθε του λεπτομέρεια.
Τα παιδιά μας καλούν κοντά τους, στον Άγιο Ραφαήλ σε ένα πανέμορφο λοφίσκο του χωριού τους. Αξίζει τον κόπο να βρεθούμε πλάι τους..
Τα παιδιά αυτά είναι ''μια καλή σοδειά'' του τόπου τους.. μια γενιά νέων ανθρώπων με όραμα και ιδανικά...
Τυχερός ο κάθε τόπος που... ''σφιχτά κρατάει τα τίμια λόγια'' και που  βγάζει ''τέτοιες σοδειές για το αύριο''...
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς