Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012

Χορό Νεολαίας Συλλόγου Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιο

Ο Σύλλογος Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιού σας καλεί στον χορό της Νεολαίας του συλλόγου, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012 στις 21:30, στη Μουσική Σκηνή ''ΠΑΡΑΚΑΘ".
Τιμή εισόδου 15 Ευρώ με πλήρες μενού και απεριόριστο κρασί. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες : Αντώνης Παπαδόπουλος(λύρα-τραγούδι), Στάθης Παρχαρίδης(τραγούδι), Στέργιος Ζημπιλιάδης(τραγούδι), Στάθης Τσαϊρίδης(τραγούδι), Κώστας Σιαμίδης(λύρα), Νίκος Κοκκινίδης(λύρα), Γιώργος Σιαμίδης(αγγείο-γαβάλ), Σάββας Φερενίδης(νταούλι).


Σύλλογος Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιού
Ιασωνίδου 72 Ελευθέριο Κορδελιό Τ.Κ. 56334
Τηλ : 2310 768 530 Fax: 2310 768 285
www.pontioi.gr  - info@pontioi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς