Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012

Παραδοσιακή βραδιά στο σύλλογο Ποντίων Έδεσσας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η καλοκαιρινές διακοπές του Συλλόγου θα αρχίσουν με ένα 
αποχαιρετιστήριο παραδοσιακό γλέντι.

Η Παραδοσιακή βραδιά θα πραγματοποιηθεί στο εντευκτήριο του συλλόγου, με απόφαση του ΔΣ και μετά από αίτημα αρκετών μελών, το Σάββατο 30 Ιουνίου 2012 και ώρα 8.30 μ.μ. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει χορό, τραγούδι, φαγητό (σουβλάκι και λουκάνικο στα κάρβουνα με συνοδευτικό πλιγούρι ή ρύζι) σαλάτα εποχής, τυρί φέτα και άφθονο ποτό (μπύρα, ρετσίνα και αναψυκτικά), μέσα στο χώρο μας, με ειδική τιμή συμμετοχής 10€ το άτομο.
Προσκαλούμε τα μέλη και τους φίλους που θέλουν να περάσουν μια αξέχαστη βραδιά,  με παραδοσιακές μουσικές από τον Βαγγέλη Καραγιαννίδη και τον Γιώργο Χαραλαμπίδη στη λύρα, τον Μίλτο Κωνσταντινίδη στο αρμόνιο και τον Αντώνη Τσακίδη στο νταούλι, να μας τιμήσουν με την παρουσία τους.
Η εμπειρία μας από προηγούμενες παρόμοιες εκδηλώσεις μας διαβεβαιώνει γι αυτό!


από το Δ.Σ. του Συλλόγου
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς