Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012

ΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

Το Σάββατο 23 Ιουνίου 2012, Τρίτη μέρα του Ακριτικού Κύκλου είναι αφιερωμένη στη ζωή, στη χαρά, στην ελπίδα. Εκατοντάδες ποδήλατα βγαίνουν τους δρόμους τους Δυτικής Θεσσαλονίκης και ζητούν καλύτερες και ασφαλέστερες συνθήκες μετακίνησης και πόλεις με λιγότερα ΙΧ. Το ποδήλατο είναι ασφαλές, ευχάριστο, ωφέλιμο για την υγεία, την τσέπη, δεν ρυπαίνει και δεν ενοχλεί..
Οι ποδηλάτες με κεντρικό σύνθημα “ΨΗΦΙΖΩ ΠΟΔΗΛΑΤΟ” συνιστούν σε όλους τους συμπολίτες τους να το δοκιμάσουν και να αλλάξουν τρόπο ζωής. Δεν είναι «λύση ανάγκης» αλλά συνειδητή επιλογή για τον κοινωνικά υπεύθυνο πολίτη. Παράλληλα στηρίζουν την απόδοση των χώρων των πρώην στρατοπέδων «ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ» και «ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΥ» στην κοινωνία τους Δυτικής Θεσσαλονίκης και την άμεση αξιοποίηση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς