Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Μικρασιατών «Η ΚΥΖΙΚΟΣ»

Ο Σύλλογος Μικρασιατών »Η ΚΥΖΙΚΟΣ» ΆΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ,ενημερώνει τα μέλη και τους Φίλους ότι θα πραγματοποιήσει την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευσή του την Κυριακή,24 Ιουνίου και ώρα 7μ.μ,στο παλαιό Πνευματικό Κέντρο της πόλης μας (κάτωθι της ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ),παρακαλούνται όλοι να συμμετέχουν.

Με Επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώση αφιέρωμα »ΣΕ ΡΥΘΜΟ ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΟ»,που διοργάνωσε Ο Δήμος ΆΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ σε συνεργασία με το »ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ »Η ΚΥΖΙΚΟΣ»’ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ καθώς και ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΜΙΛΟ »ΑΡΓΕΣΤΑΙ».
Ο Σύλλογός μας επίσης στήριξε της Εκδηλώσεις Μνήμης,που διοργάνωσαν αντίστοιχα η »ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ»ΆΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ για την Γενοκτονία στον Ποντο καθώς και το χωριό ΚΑΣΤΑΝΟΦΥΤΟ ,για το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ.
Με αφορμή τα παραπάνω ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ και την ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΑΣ στην προσπάθεια του Δήμου Ν.Σμύρνης να την υποβαθμίσει για να την κλείσει…
  ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!!! μετά από Τόση και Τέτοια ΠΡΟΣΦΟΡΑ….!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς