Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

16ος ΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ» και η Οργανωτική Επιτροπή σας προσκαλούν στις εκδηλώσεις παράδοσης και πολιτισμού του "16ου ΑΚΡΙΤΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ" που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 21, Παρασκευή 22, Σάββατο 23, Κυριακή 24 και Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012 στο χώρο του πρώην στρατοπέδου ″ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ″ στη Σταυρούπολη.
Επίλεκτα χορευτικά συγκροτήματα απ’ όλη την Ελλάδα, παραδοσιακές χορωδίες, θεατρικά δρώμενα, αναβιώσεις παραδοσιακών παιχνιδιών και δραματοποιήσεις παραμυθιών, εκθέσεις βιβλίων, μουσικών έργων, είδη λαϊκής παραδοσιακής τέχνης και γαστρονομίας, προβολές με θέματα από τον Πόντο και πολλοί καταξιωμένοι Πόντιοι καλλιτέχνες αποτελούν τη θεματολογία των εκδηλώσεων.
Δεκαέξι χρόνια πέρασαν κι όμως είναι πολύ λίγα για να καλύψουν αυτό το ευρύ φάσμα και τον πλούτο του πολιτισμού της γης του Πόντου.
Έτσι και εμείς συνεχίζουμε με το ίδιο μεράκι την αδιάκοπη προσπάθεια για τη διάσωση και διατήρηση της τεράστιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Στήριγμα της ανιδιοτελούς μας προσπάθειας η δική σας αγάπη, συμπαράσταση και υποστήριξη.

Δεκαέξι χρόνια τώρα σομιλούμε τη γλώσσα της καρδιάς.
Δεκαέξι χρόνια τώρα ταξιδεύουμε μαζί στους δρόμους της παράδοσης.
Ήχοι και εικόνες μας συντροφεύουν.
Ανοίγουμε ακόμη έναν κύκλο, και σας περιμένουμε………..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς