Τρίτη, 8 Μαΐου 2012

Ομιλία με θέμα : " Γενοκτονία Ελλήνων Ανατολής- Νομική Τεκμηρίωση"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
O Σύλλογος Ποντίων Λάρισας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Λαρισαίων και στα πλαίσια των εκδηλώσεων "ΑΧΙΛΛΙΑ 2012",
θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 10/5/2012 και ώρα 20:30, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό κέντρο, την εκδήλωση-ομιλία με θέμα : " Γενοκτονία Ελλήνων Ανατολής- Νομική Τεκμηρίωση", με ομιλητή τον κ. Χάρη Τσιρκινίδη, συγγραφέα-Νομικό- Υποστράτηγο ε.α.
Επίσης, ο Σύλλογος Ποντίων Λάρισας, την Κυριακή 13/5/2012 θα διεξάγει τις εκλογές για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου του. Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν υποψηφιότητα, μπορούν μέχρι το Σάββατο στις 12:00 και στο τηλ.: 6932645148. Οι εκλογές θα ξεκινήσουν την Κυριακή στις 12:30 και μέχρι τις 19:30 στον χώρο του Συλλόγου (Λαταμύας 12). Νωρίτερα το πρωί της Κυριακής, στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί, επίσης στο χώρο του Συλλόγου, (Λαταμύας 12) η τακτική Γενική Συνέλευση. Όλα τα μέλη του Συλλόγου καλούνται να έρθουν στην Γενική Συνέλευση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς