Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Αιμοδοσία από την Εύξεινο Λέσχη Τρικάλων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 

Με την καθιερωμένη εθελοντική αιμοδοσία ολοκληρώθηκε ο φετινός κύκλος εκδηλώσεων για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων.
«Στο αίμα που άδικα χάθηκε, απαντάμε με αίμα ζωής». 
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το σύλλογο πριν από τέσσερα χρόνια με την δημιουργία Τράπεζας αίματος και έκτοτε κάθε χρόνο πραγματοποιείται συμβολικά εθελοντική αιμοδοσία σε κάθε επέτειο.
Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, όπου μέλη και φίλοι του συλλόγου προσήλθαν και προσέφεραν αίμα συμβολικά εις μνήμην των αδικοχαμένων θυμάτων της Γενοκτονίας των αδελφών μας στις αρχές του προηγούμενου αιώνα από το κεμαλικό καθεστώς.
 Όπως δήλωσε η Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης κ. Λένα Σαββίδου «η σημερινή εθελοντική αιμοδοσία πέραν του συμβολικού της χαρακτήρα, αποτελεί και μια κοινωνική αναγκαιότητα, στην οποία ο καθένας μας πρέπει να ανταποκρίνεται με αίσθημα πλήρους ευθύνης».
 Επίσης ευχαρίστησε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ευξείνου Λέσχης Τρικάλων προς ενίσχυση της Τράπεζας αίματος του συλλόγου.
 
Για το 
Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                  Η Γ.Γραμματέας
  Σαββίδου Λένα                                 Παπαδοπούλου Νόπη



ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ
& ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ 28
42100 ΤΡΙΚΑΛΑ
Τηλ & fax : 2431074588
www.efxeinostrikalon.gr
e-mail: pontiakostrikalon@yahoo.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς