Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ « Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΒΡΑΣ »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ

Την Κυριακή 13 Μαΐου 2012 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ.
Η πόλη της Έδεσσας πλημμύρισε με παραδοσιακές φορεσιές, χρώματα και ήχους, ενώ το πράσινο χορτάρι του δημοτικού σταδίου, άνθισε με πολύχρωμα λουλούδια γεμάτα ζωντάνια, κέφι και χορό από όλους τους χορευτές των συλλόγων που συμμετείχαν.
 Η ομάδα των ποντιακών συλλόγων αποτελούμενη από 15 σωματεία με 200 και πλέον χορευτές, συγκεντρώθηκε στο Κιουπρί, όπου, αφού προετοιμάστηκε στο 3ο δημ. Σχολείο, ξεκίνησε την χορευτική πορεία της. Στη συνέχεια διασχίζοντας τον καταπράσινο πεζόδρομο της ΔΕΗ, πέρασε μπροστά από το καφέ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΙ ΑΡΩΜΑΤΑ και το Εδεσσαϊκό Θέατρο  και προχώρησε προς τον κεντρικό πεζόδρομο μπροστά από το BRAZIL, όπου έκανε την τελευταία του χορευτική στάση, για να καταλήξει αργότερα στο γήπεδο για την κορύφωση της εκδήλωσης και το αντάμωμα όλων των Ελληνικών παραδόσεων.
Σε κάθε στάση που πραγματοποιήθηκε υπήρχαν έτοιμοι μπουφέδες φιλοξενίας  για τους χορευτές με κρασιά και αναψυκτικά, προσφορά των επιχειρήσεων  και εδέσματα σπιτικά, προσφορά εθελοντών νοικοκυρών, οι οποίοι με μεγάλη προθυμία στήριξαν και φέτος την εκδήλωση, ενώ μέσα στο γήπεδο ο μπουφές που υπήρχε ήταν δημιούργημα των μελών του συλλόγου μας.
 Οι ποντιακοί σύλλογοι που συμμετείχαν είναι:
Σύλλογος Ποντίων ΑΚΡΙΤΕΣ Σταυρούπολης, Ποντιακή Ένωση ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ν. Ευκαρπίας, Ποντιακός Σύλλογος Καλαμαριάς, Ένωση Ποντίων Πανοράματος Θες/νικης, Σύλλογος Ποντίων Μεσημερίου Θες/νίκης ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ, Σύλλογος Ποντίων Πτολεμαϊδας, Εύξεινος Λέσχη Γιαννιτσών, Σύλλογος Ποντίων Παραλίμνης Ο ΠΛΑΤΩΝ, Σύλλογος Ποντίων Λιθαριάς ΟΙ ΑΠΕΣΛΗΔΕΣ, Εύξεινος Λέσχη Σκύδρας, Σύλλογος Ποντίων Αψάλου Αριδαίας, Σύλλογος Ποντίων Άρνισσας ΑΡΓΟΝΑΥΤΑΙ, Σύλλογος Ποντίων Παναγίτσας ΑΚΡΙΤΑΣ και Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΒΡΑΣ ως διοργανωτής της διαδρομής της ποντιακής παράδοσης.
Ευχαριστούμε θερμά όλες αυτές τις αποστολές για την εθελοντική τους συμμετοχή  και τη συμβολή τους στην μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης!
Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στις επιχειρήσεις που υποδέχτηκαν με τη μέγιστη φιλοξενία την αποστολή μας,  Καφέ-εστιατόριο ΚΙΟΥΠΡΙ, ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΙ ΑΡΩΜΑΤΑ, ΜΠΡΑΖΙΛ, ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ, ΓΕΥΣΗΔΡΟΜΕΙΟ. Επίσης το ΕΔΕΣΣΑΪΚΟ ΘΕΑΤΡΟ και όλες τις κυρίες, μέλη του Συλλόγου Ποντίων Έδεσσας και μη, που ανταποκρίθηκαν με προθυμία, παρά τις δύσκολες οικονομικές εποχές που βιώνουμε, να στηρίξουν την εκδήλωση. Τέλος η συγκινητική ανταπόκριση του κοινού στο κατάμεστο γήπεδο και η ένθερμη υποδοχή που πραγματοποίησε σε όλες τις αποστολές, μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε να δημιουργούμε τέτοιου είδους εκδηλώσεις
Η συνεργασία με τους υπόλοιπους συλλόγους της πόλης μας που συμμετείχαν και πραγματοποίησαν την εκδήλωση (Μ. Αλέξανδρος, Σύλλογος Μικρασιατών Η Μπίγα, Σύλλογος Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής και Χορού, Σύλλογος Βλάχων Έδεσσας και Σύλλογος Καρκινοπαθών) καθώς και με την ΔΗΚΕΔΕ ήταν άψογη και αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ότι όλοι μαζί ΜΠΟΡΟΥΜΕ!


Με εκτίμηση

Από το Δ.Σ. του Συλλόγου
Η Πρόεδρος
Γαβριηλίδου Ροζαλία


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ « Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΒΡΑΣ »

Μελενίκου 18,ΕΔΕΣΣΑ, Τ.Κ. 58200, Τηλ.Fax.2381022729 /6973554438 /6936532263/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς