Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ-ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙ

Μιας και οι μέρες της εξεταστικής κοντεύουν, ελάτε όλοι μαζί να πιούμε να χορέψουμε και να γλεντήσουμε, μέχρι να μας βρει ο ήλιος,
για την τελευταία και καλύτερη φοιτητικό-ποντιακή βραδιά που έχει γίνει ποτέ στην Καστοριά σε συνεργασία με την ταβέρνα Ψωμί και Αλάτι!!!    
Σας περιμένουμε όλους για να μοιραστούμε μαζί σας αυτές τις μοναδικές στιγμές σε μία ανεπανάληπτη καυτή ποντιακή βράδια..!!!!!!! 

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ:
ΝΤΟΥΡΟΥΤΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΛΥΡΑ/ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΉ ΕΠΙΜΈΛΕΙΑ)
ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ (ΤΡΑΓΟΥΔΙ)
ΚΩΣΤΑΣ ΚΡΟΜΛΊΔΗΣ (ΝΤΑΟΥΛΙ)
 ΚΑΙ ΟΡΧΗΣΤΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς