Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 90 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΡΙΖΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 90 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΩΡΑ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ,ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ * ΛΕΒΕΝΤΟΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ * ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΝΤΑΡΑΣ, ΣΛΑΙΤΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΒΟΥΡΛΑ, ΜΕΛΙ, ΣΕΒΝΤΙΚΙΟΙ κ.α

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΓΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ * ΒΟΥΛΡΙΩΤΕΣ, ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ , ΤΣΕΤΕΣ, ΝΑΖΙ,ΣΕ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗ.
ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΤΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΙ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ.
Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς