Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

Ο Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας «ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας «ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς»
θα πραγματοποιήσει στις 3 Νοεμβρίου ημέρα Σάββατο και ώρα 8.00 μ.μ. το ετήσιο ΠΑΡΑΚΑΘ στο κέντρο Καταρράκτες. Οι καλλιτέχνες που θα πλαισιώσουν το πρόγραμμα είναι: στο τραγούδι, ο γνωστός πόντιος τραγουδιστής, Γιάννης Γαβριηλίδης. Επίσης ο Γρηγόρης Αμοιρίδης στη λύρα και το τραγούδι και φυσικά ο Βαγγέλης Καραγιαννίδης. Στο νταούλι ο Άρης Μυρίδης και η Κική Μωυσιάδου. Επίσης λύρα θα παίξει ο Γιώργος Χαραλαμπίδης. Η εκδήλωση, όπως κάθε χρόνο θα περιλαμβάνει παραδοσιακά φαγητά του Πόντου, κέφι και πολύ χορό.

Προσκαλούμε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας σε μια υπέροχη βραδιά, όπως κάθε χρόνο, όπου θα διασκεδάσουμε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Φέτος υπάρχει η δυνατότητα κρατήσεων. Κάτοψη του καταστήματος βρίσκεται στο εντευκτήριο του Συλλόγου. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6936532263 και 6978327290.
Με  τιμή
Tο Δ.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς