Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012

Έυξεινος Λέσχη Σερρών


Η Έυξεινος Λέσχη Σερρών και αυτή την χρονιά συνεχίζει την εκμάθηση ποντιακών χορών.Στο σύλλογο λειτουργεί τμήμα χοροδίας,τμήμα Θεατρικής ομάδας,καθώς και τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών ποντιακών οργάνων Λύρας και Νταουλιού.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

ΣΑΒΒΆΤΟ:
5:00-6:00μ.μ ΜΕΣΑΙΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ.
6:00-7:00μ.μ ΜΙΚΡΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ.
6:00-7:00μ.μ ΑΡΧΑΡΙΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ.
7:30-8:30μ.μ ΜΕΓΆΛΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ.

ΔΕΥΤΕΡΑ:
9:00-10:00μ.μ ΑΡΧΑΡΙΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ

ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΗ: ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΖΑΓΓΕΛΙΔΟΥ.

Στοιχεία επικοινωνία
Τηλέφωνα:
2321037581

Διεύθυνση
Κομνηνών 21
62125 Sérres, Greece
Πάνω απο τα κτέλ Σιδηροκάστρου.

Ιστότοπος: http://euxinoslesxipontionserron.blogspot.com/

Email:euxinos_lesxi@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς