Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012

Σύλλογος Ποντίων Λάρισας

Την Κυριακή 21/10 θα ξεκινήσουν επισήμως τα τμήματα χορού στο πνευματικό κέντρο Ζαζιά (στην Χαραυγή) όπως και πέρυσι! 18.00-19.00 το παιδικό τμήμα αρχαρίων, 19.00-20.00 το ενηλίκων και αρχαρίων και 20.00-21.00 το προχωρημένο τμήμα. Το τμήμα εκμάθησης λύρας θα λειτουργήσει και φέτος ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών που θα συγκεντρωθεί! 
Η χορωδία του Συλλόγου θα λειτουργήσει και φέτος από τα μέλη του Συλλόγου χωρίς επιπλέον συνδρομή. Ξεκινήστε τις φωνητικές σας ασκήσεις και σας περιμένουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς