Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΔΗΜΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΩΤΑ




Θεσσαλονίκη 25.10.2012

ΘΕΙΑ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  ΚΑΙ ΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΔΗΜΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ  ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΩΤΑ

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου « Άγιος  Γεώργιος Περιστερεώτα», που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, κάνει γνωστό σε όλους τους ευσεβείς Χριστιανούς,  ότι το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012, γιορτή της ανακομιδής των Ιερών  Λειψάνων του Μεγαλομάρτυρος  και Τροπαιοφόρου Αγίου Γεωργίου, θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή «Αγίου Γεωργίου Περιστερώτα», στο Ροδοχώρι Νάουσας, η καθιερωμένη Θεία Λειτουργία και το Πάνδημο Ετήσιο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών όλων των πρωτεργατών, δωρητών, ευεργετών και ενισχυτών της Ιεράς Μονής, των κατά καιρούς αποβιωσάντων κατοίκων του Ροδοχωρίου και όλων των συγγενών και προσφιλών προσώπων των μελών του Σωματείου.

    Όπως είναι γνωστό, στις 3 Νοεμβρίου η Ορθόδοξος Εκκλησία μας γιορτάζει την μνήμη της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου .
   Η ημέρα αυτή ήταν μεγάλη γιορτή, ετιμάτο και εορτάζετο στον αλησμόνητο Πόντο με ιδιαίτερη ευλάβεια  και πανηγυρικές εκδηλώσεις. Μάλιστα δε από τη γιορτή αυτή ο μήνας Νοέμβριος ονομάζεται από τους Πόντιους ‘’Αεργίτες’’. Με την ευκαιρία της γιορτής αυτής, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, τιμώντας την μνήμη όλων αυτών που συνέβαλαν στην ανιστόρηση  της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα και στους σκοπούς του Σωματείου, απεφάσισε και καθιέρωσε, ως ελάχιστο φόρο  τιμής, να τελείται κάθε χρόνο Πάνδημο Ιερό Μνημόσυνο στην Ιερά Μονή  υπέρ αναπαύσεως των ψυχών αυτών.
Από το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς