Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2012

Κίνηση Ανθρωπιάς από την Εύξεινο Λέσχη Γιαννιτσών

Τη Δευτέρα 1.10.2012 ο Γραμματέας της Ευξείνου Λέσχης Γιαννιτσών κ. Δημήτριος Παπαμιχαήλ παρέδωσε εκ μέρους του Δ.Σ. της Λέσχης στον Αρχιερατικό Επίτροπο Γιαννιτσών και μέλος της Επιτροπής του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ι. Μητροπόλεως στα Γιαννιτσά το χρηματικό ποσό, το οποίο συγκεντρώθηκε από τη Συναυλία Αγάπης που διοργάνωσε πρόσφατα η Λέσχη, στις 18/9/2012, με σκοπό την ενίσχυση του Φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ενίσχυση αυτή, πέρα από το δυνατό μήνυμα ανθρωπιάς που δίνει εκ μέρους των νέων ανθρώπων που εργάζονται με ζήλο στην Εύξεινο Λέσχη, ήρθε σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία το Κοινωνικό Παντοπωλείο χρειάζεται όλη την ενίσχυση που μπορεί να του παρασχεθεί προκειμένου να συνεχίσει να καλύπτει απρόσκοπτα τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των συνανθρώπων μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς