Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΓΑΠΗΣ - ΙΧΝΗΛΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ!

Ο Σύλλογος Ποντίων Waiblingen "Οι Αργοναύτες" διοργανώνει στις 16.12.2012 και ώρα 5 μ.μ. "Συναυλία αγάπης" στην αίθουσα Bürgerzentrum στο κέντρο της πόλης Waiblingen. Τίτλος της συναυλίας θα είναι ΙΧΝΗΛΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ!
Ο Γιώργος Πουλαντζακλής και το συγκρότημά του θα ταξιδέψει μουσικά το κοινό στις περιοχές:
Κρήτη, Καπαδοκία, Θράκη, Ήπειρος και Πόντος!

Την εκδήλωση θα στηρίξει ο καταξιομένος Πόντιος τραγουδιστής Αλέξης Παρχαρίδης!


Το κέρδος της συναυλίας θα διατεθεί στο γερμανικό ίδρυμα για παιδιά με καρκινοπάθειες!


Μουσικοί.

Γιώργος Πουλαντζακλής, Κώστας Ιατρούδης, Χάρης Πορφυρίδης, Γιώργος Τσαϊρίδης, Σάκης Ξενούδης, Γιάννης Κουτσάκης, Μελίνα Χατζηκαμάνου και Αλέξης Παρχαρίδης!


 

Τιμή εισόδου
15,-€
Για παιδιά εώς και 12 χρονών 10,- €

Έναρξη 5 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς