Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στην εκπομπή «Ώρα του Πόντου» στις 16 Νοεμβρίου 2011, είχαμε την χαρά να έχουμε κοντά μας το Σταύρο Παπαδόπουλο. Μαζί με το Χαράλαμπο Μαββίδη μας χάρισαν ένα πολύ όμορφο δίωρο γεμάτο κέφι και ζωντάνια. Ένα δυσάρεστο γεγονός όμως μας στέρησε βίαια την παρουσία του φίλου μας πλέον Σταύρου Παπαδόπουλου. Όταν ενημερωθήκαμε για το χαμό του, το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να του αφιερώσουμε την εκπομπή της Τετάρτης 30 Νοεμβρίου.

Με τη φωνή του και τη μορφή του να μας κρατούν συντροφιά, τον αποχαιρετήσαμε ευχόμενοι καλή ανάπαυση και καλή δύναμη στους δικούς του ανθρώπους. Ας γεμίσει ο παράδεισος με τους ήχους της λύρας και της φωνής του!

Ενημερώνουμε επίσης τους φίλους της εκπομπής «Ώρα του πόντου» που εκπέμπει και κάθε Παρασκευή 23.00 - 01.00 -μέσα πάντα από το διαδικτυακό κανάλι kontiliestv- ότι η εκπομπή της Παρασκευής 2 Δεκεμβρίου 2011 θα αναμεταδοθεί ζωντανά από το ραδιοφωνικό σταθμό ΣΤΟΥΝΤΙΟ Α 102.7 FM STEREO, από τα Χανιά της Κρήτης (www.studio-a.gr ).

Άλλη μια φορά λοιπόν μπορούμε να πούμε

ΠΟΝΤΟΣ- ΚΡΗΤΗ

ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ!

Ώρα του Πόντου κάθε Τετάρτη 21.00- 23.00 και κάθε Παρασκευή 23.00- 01.00

Επιμέλεια: Τάσος Τριανταφυλλίδης, Τασούλα Ρέντου

Παρουσίαση: Τάσος Τριανταφυλλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς