Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας - Ακρίτες Ασπροπύργου

Το Δ/Σ και τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου «ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ» καλωσορίζουμε τη νέα χρονιά ελπίζοντας να φέρει σε όλους εις διπλούν όσα το 2011 μας στέρησε.
Σας ευχόμαστε υγεία και υπομονή για τις δύσκολες μέρες που περνάμε και σας προσκαλούμε στη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας μας την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 11:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου μας.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά!!!
Υείαν και Ευλοΐαν σα σπίτια σουν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς