Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011

Ετησιος χειμερινος χορος Πολιτιστικου Συλλογου Βατερου

Ο Μορφωτικος Πολιτιστικος Συλλογος Βατερου ειναι στην ευχαριστη θεση να σας προσκαλεσει στον ετησιο χειμερινο χορο του που θα πραγματοποιηθει το Σαββατο 17 Δεκεμβριου 2011 στο οικ. κεντρο "Ακριτας" Αλωνακιων!!!

Το προγραμμα θα πλαισιωνουν οι καλλιτεχνες:

Παρχαριδης Αλεξης - Τραγουδι
Θεοδωριδης Γιαννης - Τραγουδι
Καπαγιαννιδης Γιωργος - Τραγουδι
Σανιδης Γιαννης - Λυρα
Κατωτικιδης Κωστας - Λυρα
Κεντεποζιδου Βουλα - Λυρα
Αντωνιαδης Αλεξανδρος - Νταουλι
Αποστολιδης Σιμος - Νταουλι
Αδαμοπουλος Χρηστος - Μπουζουκι

Σας περιμενουμε για μια βραδυα γεματη κεφι και χορο!!!
Η παρουσια σας θα μας τιμησει ιδαιτερα!!

Γενικη εισοδος 5€
Ωρα εναρξης 21:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς