Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΚΟΥΖΙΝΑ.

Η Εύξεινος Λέσχη Τρικάλων, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, διοργάνωσε παρουσίαση της Ποντιακής διατροφής και κουζίνας . Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στην αίθουσα «Αίγλη», στο ξενοδοχείο «Πανελλήνιον».


Ο Βιολόγος-Χημικός, αναπληρωτής Καθηγητής του τμήματος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Σαββίδης, μίλησε στους παρευρισκομένους για τη Ποντιακή διατροφή.


Ποντιακά εδέσματα μαγείρεψε και παρουσίασε η κυρία Ελένη Βασιλειάδου.


Οι καλεσμένοι γεύτηκαν τις δημιουργίες της κυρίας Βασιλειάδου κι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις γευστικές ιδιαιτερότητες της Ποντιακής κουζίνας αλλά και να προμηθευτούν Ποντιακά εδέσματα από την έκθεση προϊόντων που είχε στηθεί.

Ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Κος Αποστολίδης Κοσμάς, ευχαριστεί εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Για το ΔΣ


Λένα Σαββίδου

Υπ. Τύπου και Δημοσίων σχέσεων.


Χορηγοί της εκδήλωσης: Βιοτεχνία παραδοσιακών προιόντων «Βερμίου Γης»

Γαλακτοβιομηχανία «Όλυμπος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς