Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2011

Πρόσκληση - Πολιτιστικός Σύλλογος Πευκών


ΠΡΟΣΛΚΗΣΗ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πευκών διοργανώνει τον ετήσιο χειμωνίατικο ποντιακό χορό του, στις 7 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 9:00μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων " ΜΕΓΑΡΟ " στο 11ο χλμ της Εθνικής Οδού Αλεξ/πολης–Φερρών, λίγο μετά το αεροδρόμιο, στο χωριό Αρίστηνο.

Τραγούδι: Ιωακειμίδης Μπάμπης

Λύρα: Τσακλίδης Κώστας

Μαρμαρίδης Φώτης

Γωνιάδης Δημήτρης

Ο ΧΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΙΣ «ΡΙΖΕΣ» ΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς