Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Μια υπέροχη Χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά πραγματοποίησε ο σύλλογος ποντίων Έδεσσας την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011, στο εντευκτήριο του συλλόγου, όπου τα παιδιά με τραγούδια και γέλια στόλισαν το Χριστουγεννιάτικο δένδρο, έψαλαν τα κάλαντα, είπαν ποιήματα, έπαιξαν με μπαλόνια, χόρεψαν και κεράστηκαν τα εδέσματα που τους πρόσφεραν τα μέλη του συλλόγου.

Παράλληλα συνεχίζονται στο χώρο του συλλόγου τα τμήματα δωρεάν εκμάθησης ποντιακού χορού για παιδιά και ενήλικες ,κάθε Κυριακή από τις έξι και μισή το απόγευμα έως τις εννιά , και ήθη, έθιμα και ιστορία του ποντιακού πολιτισμού κάθε Δευτέρα απόγευμα στις 6.00 έως τις 7.00 μ.μ..

Ο ετήσιος χορός του συλλόγου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6-1-2012, ημέρα των Φώτων, στο οικογενειακό κέντρο ΜΙΜΗΣ στη Σκύδρα, με τους καλλιτέχνες Ματθαίο Τσαχουρίδη και Κώστα Θεοδοσιάδη με την ορχήστρα τους.

Τιμή πρόσκλησης 15 €. Για κλείσιμο τραπεζιών απευθύνεστε στα γραφεία του συλλόγου.

Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα δρώμενα του Συλλόγου.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2381022729, 6936532263.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς