Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2011

ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΚΟΥΖΙΝΑ


ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Εύξεινος Λέσχη Τρικάλων, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, διοργανώνει παρουσίαση της Ποντιακής διατροφής και κουζίνας και σας προσκαλεί να παρευρεθείτε. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00, στην αίθουσα «Αίγλη», στο ξενοδοχείο «Πανελλήνιον»
Ο Βιολόγος-Χημικός, αναπληρωτής Καθηγητής του τμήματος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Σαββίδης, θα μιλήσει για τη Ποντιακή διατροφή.
Ποντιακά εδέσματα θα μαγειρέψει και θα παρουσιάσει η κυρία Ελένη Βασιλειάδου, ιδιοκτήτρια της παραδοσιακής βιοτεχνίας «Βερμίου Γης»

Μετά τιμής για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας

Αποστολίδης Κοσμάς Παπαδοπούλου ΝόπηΤηλ. Επικοινωνίας:
Παπαδοπούλου Νόπη 6978670067, Σαββίδου Λένα 6979085740


ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ & ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ 28
42100 ΤΡΙΚΑΛΑ Τηλ & fax : 2431074588
www.efxeinostrikalon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς