Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η σε Συνέντευξη Τύπου


Η Παμποντιακή Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε.), ο Δήμος Ασπροπύργου, η Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα για τις κατοικίες εκτός σχεδίου πόλεως των Ποντίων από την πρώην ΕΣΣΔ, σας προσκαλούν σε Συνέντευξη Τύπου, που θα δοθεί την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 12:00 π.μ., στο Ξενοδοχείο ¨Τιτάνια¨, Πανεπιστημίου 52 Αθήνα (Tηλ.: 210 332-6000).

Μέσω της εν λόγω Συνέντευξης, οι διοργανωτές της, θα ανακοινώσουν το χρονοδιάγραμμα των νομικών ενεργειών και των πρωτοβουλιών, που θα εκδηλωθούν, το αμέσως προσεχές διάστημα, προκειμένου να δοθεί οριστική, δίκαιη λύση, στο ζήτημα που αφορά στη στεγαστική αποκατάσταση των νεοπροσφύγων, ομογενών Ελλήνων με καταγωγή από τον Πόντο, οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα, με πρόσκληση της Ελληνικής Πολιτείας. Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστεί το πλαίσιο μιας νομικής πρωτοβουλίας, η οποία, αν δεν υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία, για την τήρηση των δεσμεύσεων που ανέλαβαν οι Κυβερνήσεις της Ελλάδας, και δε δοθεί τέλος στην επί δεκαετίες συνεχιζόμενη ομηρεία χιλιάδων νεοπροσφύγων, θα καταλήξει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων( Ε.Δ.Α.Δ.).

Για τους φορείς

που απευθύνουν την πρόσκληση

Γεώργιος Παρχαρίδης

Πρόεδρος

Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Π.Ο.Ε.),

Καθηγητής ιατρικής Α.Π.Θ



Νικόλαος Μελετίου

Δήμαρχος Ασπροπύργου

Μέλος Δ.Σ.

της Π.Ε.Δ. Αττικής

Σβετλάνα Λαβασά

Πρόεδρος

Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα για τις κατοικίες εκτός σχεδίου πόλεως των Ποντίων από την πρώην ΕΣΣΔ

Πληροφορίες: Αθηνά Σωτηριάδου, Πρόεδρος Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου: «Οι Ακρίτες του Πόντου», τηλ: 6977530711.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς