Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012

Ημερίδα με Θέμα : "Κρυπτοχριστιανικό Ζήτημα και Ανθρώπινα Δικαιώματα"

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, η Ένωση Ποντίων Νομού Μαγνησίας και το Διεθνές Ινστιτούτο Διαβαλκανικής Συνεργασίας "Ρήγας Βελεστινλής", διοργανώνουν Ημερίδα στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Δημητριάδος στο Βόλο, το Σάββατο 10 Μαρτίου και ώρα 18:00 με Θέμα : "Κρυπτοχριστιανικό Ζήτημα και Ανθρώπινα Δικαιώματα".

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα γίνουν, ομιλία του κ. Ουζούνογλου Νικολάου, Καθηγητή ΕΜΠ και Πρόεδρου του Νέου Κύκλου Κωνσταντινουπολιτών και ομιλία του κ. Φωτιάδη Κωνσταντίνου, Καθηγητή Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας

Στο δεύτερο μέρος, προβολή της ταινίας "Ρώτα την καρδιά σου", του Σκηνοθέτη Γιουσούφ Κουρτσενλί, ενώ την Ημερίδα θα κλείσει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.


Ένωση Ποντίων Ν. Μαγνησίας
Θράκης 126
Νέα Ιωνία Βόλος
Τ.Κ. 38445
Τηλ : 24210 61042

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς