Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

Eτήσιος χορός του Τμήματος Νεολαίας του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Βατολάκκου

Το τμήμα νεολαίας του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Βατολάκκου, σας προσκαλεί στον χορό του, 17 Μαρτίου 2012 ημέρα Σάββατο και ώρα 21.30, στο κέντρο "Πανόραμα" στη Μυρσίνη Γρεβενών.
Το πρόγραμμα πλαισιώνουν οι εξής καλλιτέχνες:

Σοφιανίδης Γιώργος
Παρχαρίδης Στάθης
Θεοδωσιάδης Κώστας
Σιαμίδης Άκης
Σιδηρόπουλος Κώστας
Μιχαηλίδης Σταύρος
Ματσαρίδης Τάσος
Κουσίδης Δημήτρης
Ευθυμιάδης Παύλος
Αχινιώτης Γιώργος

Τιμή εισόδου: 5€

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΤΟΛΑΚΚΟΥ
ΒΑΤΟΛΑΚΚΟΣ – ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΤΗΛ.: 24620 61047
FAX: 24620 61047
web: www.vatolakkos.gr
e-mail: info@vatolakkos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς