Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ''ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ''

Πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στο χώρο του συλλόγου παρουσία μελών της Π.Ο.Ε. ( πρόεδρου κ. Γεώργιου Παρχαρίδη καιταμία κ. Στάθη Παπαδόπουλο), μελών της ΣΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (αντιπρόεδρο κ. Γεώργιο Μαυρομάτης και μέλος κα. Κατερίνα Μπίλη), του αντιπροσώπου της Π.Ο.Π.Σ. κ. Γεώργιο Παπαδόπουλο, δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρο Κυρίζογλου , τον πρόεδρο της αντιπολίτευσης κ. Γεώργιο Κυριλλίδη, τον πρόεδρο της Παγκρήτιας Αδελφότητας Μακεδονίας κ. Πέτρο Πετρακάκη. Επίσης μας τίμησαν με την παρουσία τους πρόεδροι και αντιπρόσωποι άλλων ποντιακών συλλόγων, αντιπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, βουλευτές και μέλη του συλλόγου μας.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο πάτερ Στυλιανός και έκοψε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γεώργιος Καζαντζίδης. Οι τυχεροί που κέρδισαν το φλουρί από τους επισήμους ήταν Δημοτική Σύμβουλος η κα. Παρί Ιακωβάκη Ζαχαριάδου και από τα μέλη η κα. Ελπίδα Αγγελίδου.


Τα παιδιά του συλλόγου έψαλαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα. Η βραδιά έκλεισε με ποντιακά εδέσματα και ποντιακούς χορούς,με συνοδεία του λυράρη του συλλόγου Γιάννη Δασκουλίδη.



ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ''ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ''
26ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 22
56122 ΜΕΝΕΜΕΝΗ -ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ. - FAX : 2310-742777

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς