Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ώρα του Πόντου- kontiliestv

Πόντος - Κρήτη

Μας ενώνουν πολλά...


Ο ήχος της κρητικής λύρας συναντά και πάλι αυτόν της λύρας του Πόντου.

Αυτή τη φορά στο διαδικτυακό κανάλι kontiliestv κάθε Τετάρτη από τις 21.00 ως τις 23.00 και κάθε Παρασκευή από τις 23.00 ως τις 01.00 (ώρα Ελλάδος).

Και σε ζωντανή αναμετάδοση από το ραδιοφωνικό σταθμό Στούντιο Α στα Χανιά, στους 102,7.

Για να μοιραστούμε ήχους και όνειρα και να ταξιδέψουμε στην πατρίδα της ψυχής μας.

Την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012 μαζί μας θα είναι ο σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου « Οι Ακρίτες του Πόντου».

Ο Τάσος Τριανταφυλλίδης υποδέχεται τα μέλη του Δ.Σ. Αθηνά Σωτηριάδου (Πρόεδρος), Σοφία Σεϊταρίδου (Αντιπρόεδρος), Ζωή Πετρίδη (Γ.Γραμματέας), Νίκο Σοϊλεμεζίδη (Ταμίας), Παντελή Πολιτίδη (Υπ. Δημοσίων Σχέσεων), Γιώργο Κατουρτζίδη (Υπ. Δημοσίων Σχέσεων), Αρτεμισία Τσιλινγκιρίδου (Υπ. Χορευτικού).

Και για να περνά ακόμα πιο ευχάριστα η Ώρα του Πόντου, κοντά μας θα είναι και ο λυράρης και τραγουδιστής του συλλόγου Κώστας Παπαδόπουλος καθώς επίσης και ο ταουλτζής Χρήστος Μαυρίδης.

Παρουσίαση: Τάσος Τριανταφυλλίδης

Επιμέλεια: Τασούλα Ρέντου- Τάσος Τριανταφυλλίδης

E-mail επικοινωνίας: oratoupontou@gmail. com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς