Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Μπαγίς: « Στο τραπέζι η προσάρτηση της Β. Κύπρου από την Τουρκία»

Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι για το Κυπριακό, ακόμη και η πιθανότητα «η Τουρκία να προσαρτήσει την Βόρεια Κύπρο», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς, σε συνέντευξή του στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Kibris».
«Επανένωση έπειτα από συμφωνία των (δύο) ηγετών, δημιουργία δύο ανεξάρτητων κρατών έπειτα από συμφωνία των δύο ηγετών - αν δεν καταφέρουν να καταλήξουν σε συμφωνία για επανένωση- ή προσάρτηση της Βόρειας Κύπρου στην Τουρκία...
Αυτές είναι οι επιλογές που βρίσκονται στο τραπέζι", δήλωσε ο Μπαγίς από το Λονδίνο, προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα υποστηρίξει οποιαδήποτε συμφωνία στην οποία θα καταλήξουν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς