Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Ιερό Προσκύνημα στην Ιωνία, Ερυθραία και Σμύρνη. 5ήμερη αεροπορική εκδρομή με τις Ρίζες

Σύλλογος Μικρασιατών Κωνσταντινουπολιτών ΡΙΖΕΣ

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Κωνσταντινουπολιτών ΡΙΖΕΣ πραγματοποιεί εκδρομή στις Εστίες των Προγόνων μας : στην Σμύρνη και τα κυριότερα προάστια της, στα Βουρλά , στα Αλάτσατα, στο Τσεσμέ.
Η εκδρομή θα διαρκέσει έξι ημέρες με ημερομηνία αναχώρησης την 27 Απριλίου 2012 και ημερομηνία επιστροφής την 2 Μαΐου 2012.
Οι εκδρομείς θα γνωρίσουν την όμορφη και χιλιοτραγουδισμένη Σμύρνη. Θα ξεναγηθούν στα προάστια της περιδιαβαίνοντας το Καραντάσι, το Σαλαχασνά, τη Καραντίνα, την Ενόπη(Γκέστεπε), και Κοκάρ Γιαλί.
Ανατολικά θα επισκεφθούμε το Νταραγάτσι, το Χαλκά Πουνάρ, εσωτερικά το Μπουρνόβα. Από το Χαλκά Πουνάρ θα προχωρήσουμε έως την Αγία Τριάδα, το Μπαιρακλί και τέλος το χιλιοτραγουδισμένο Κορδελιό (Καρσιγιακα). Θα δούμε χωριά της τότε Σμύρνης όπως ο Κουκλουτζάς, ο Μπουτζάς, το Σερτίκιοι, ο Προφήτης Ηλίας και η Αγία Άννα. Μετά το πολυτραγουδισμένο Κορδελιό επιστρέφουμε στη Σμύρνη, περνώντας από την Πούντα(Αλσαντζάκ). Στις επόμενες μέρες η πορεία μας θα μας οδηγήσει στα Βουρλά, ενώ θα περάσουμε από την θέση της αρχαίας Ιωνικής πόλης Τέως αποικίας των Μινυών από τον Ορχομενό και την αρχαία πόλη Λέβεδο. Σταθμοί μας στην Ερυθραία θα είναι αναμφίβολα τα Αλάτσατα και η πόλη του Τσεσμέ, το παλιό ελληνικό χωριό Κρήνη.
Η τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο ανέρχεται στο ποσό των 350 Ευρώ και περιλαμβάνει :
  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα –Σμύρνη – Αθήνα με την "PEGASUS ARLINES"
  • Φόροι αεροδρομίου
  • Μεταφορά από και προς το ξενοδοχείο
  • 5 Διανυκτερεύσεις στο "BALCOVA THERMAL ΗOTEL"
  • Πλήρη Διατροφή (5 Πρωινά με μπουφέ, 5 Γεύματα, 5 Δείπνα)
  • Ξεναγήσεις – Περιηγήσεις
  • Αρχηγό – Συνοδό
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια
Ο Σύλλογος είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένου για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής και κρατήσεις θέσεων, στα τηλέφωνα : 6942691267, 6977564941.


ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ,Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς