Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

Το κίνημα της πατάτας, του ελαιολάδου και του φασολιού στο Θρυλόριο!!!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Κερασούντα και το Γαρς» σε μια προσπάθεια να στηρίξει τους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων της περιφέρειάς Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και τους καταναλωτες, καλεί όποιον ενδιαφέρεται να δηλώσει συμμετοχή για την αγορά προϊόντων όπως πατάτα, φασόλια, ελαιόλαδο κτλ.

Σκοπός της δράσης είναι η απευθείας αγορά του προϊόντος από τον παραγωγό σε ιδιαίτερα ελκυστική τιμή για τον καταναλωτή, καταργόντας τους μεσάζοντες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, δίνοντας τα στοιχεία τους (Ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο) στο email του Συλλόγου thrilorio.komotinis@gmail.com και στο τηλέφωνο της Προέδρου του Συλλόγου κ. Χρύσας Μαυρίδου 6976640083.


Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου Ν. Ροδοπής "Η Κερασούντα και το Γαρς"
Θρυλόριο Ν. Ροδόπης
Τ.Κ. 69100
Κιν. 6973070513
www.thrilorio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς