Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012

15 Φεστιβάλ Παιδικών Φολκλορικών Συγκροτημάτων Κέρκυρας 2012


Η Εύξεινος λέσχη ποντίων Κέρκυρας σας προσκαλεί στο Δημοτικό θέατρο Κέρκυρας που θα παρουσιαστούν χοροί από όλη την Ελλάδα από τα παιδικά συγκροτήματα συλλόγων της Κέρκυρας για να τιμήσουμε τους Ήρωες του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα του 1821 , η Λέσχη μας θα εκπροσωπηθεί από το παιδικό μας τμήμα που θα παρουσιάσουν χορούς από τον Πόντο την επιμέλεια χορών την έχει ο Χοροδιδάσκαλος μας Ιακωβίδης Γεώργιος . το Φεστιβάλ διοργανώνει ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Όμιλος Κέρκυρας «Λαοδάμας»

Σάββατο 24 Μάρτη ώρα 20:00

Τμήματα Λαοδάμαντα – Καλαφατιώνων και Καστελάνων

Κυριακή 25 Μάρτη ώρα 19:00

Παιδικό φεστιβάλ


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς