Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

2ΗΜΕΡΟ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΠΤΕΡΙΑ

2ΗΜΕΡΟ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΠΤΕΡΙΑ.

19/04/2012 ΜΕ ΣΤΑΘΗ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ , ΚΑΙ 20/04/2012 ΜΕ ΜΠΑΜΠΗ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΒΡΑΔΙΕΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΛΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

20/04/2012 ΠΡΩΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΛΗ ΜΕ ΕΠΑΘΛΟ ΜΟΣΧΑΡI ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΜΑΧΙΕΣ ΜΕ ΕΠΑΘΛΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 3 ΠΡΩΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΥΠΕΛΛΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς