Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΕΙΣ ΗΧΟΝ ΛΥΡΑΣ"

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10-12-2011 ΚΑΙ ΩΡΑ 18 : 30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΕΙΣ ΗΧΟΝ ΛΥΡΑΣ" ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ 280 ΧΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ.
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΙΑΣΟΝΙΔΟΥ 78.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΜΗΛΙΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΣΟΥΝ ΛΥΡΑΡΗΔΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΥΡΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.
ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΜΠΟΥΦΕΣ ΜΕ ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς