Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011

Τελετή βράβευσης μαθητών απο την Ένωση Ποντίων Μελισσίων

Το Δ. Σ. της Ένωσης Ποντίων Μελισσίων και η Επιτροπή Βραβείου Δ. & Μ. Τομπουλίδη σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την τελετή βράβευσης αποφοίτων μαθητών γυμνασίων & λυκείου Μελισσίων, στις 18 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 7:30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο της Ένωσης, Π। Τσαλδάρη 13 Μελίσσια. Θα μιλήσει η Δρ. Χριστίνα Αργυροπούλου φιλόλογος επίτιμος σύμβουλος του παιδαγωγικού ινστιτούτου με θέμα: « Ο σχολικός Ελύτης»

Με τιμή
Το Δ.Σ. και η Επιτροπή Βραβείων

Για περισσότερες πληροφορίες:

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ MΕΛΙΣΣΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Π. ΤΣΑΛΔΑΡΗ 13 – ΜΕΛΙΣΣΙΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΑΚΑΙΤΖΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΗΛ.: 210 8044368, 2106136279
web: www.ep-ma.com


Πηγή : pontosnet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς