Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011

Παρουσίαση Βιβλίου: ΤΟ "ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ" ΕΝΩΝΕΙ, ΤΟ "ΤΟΥΡΚΙΑ" ΕΚΒΑΡΒΑΡΙΖΕΙ


Ημερομηνία: 23 Νοέμβριος 2011
Ώρα
: 8:00μ.μ.
Τοποθεσία : Σύλλογος Ποντίων "Αργοναύται - Κομνηνοί"
Δαβάκη 10, Καλλιθέα - Αθήνα Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ποντίων "Αργοναύται - Κομνηνοί" , σας προσκαλεί στην ομιλία - παρουσίαση βιβλίου του πολιτικού επιστήμονα και κοινωνιολόγου Μιχάλη Χαραλαμπίδη.

ΘΕΜΑ: «ΤΟ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΕΝΩΝΕΙ - ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΒΑΡΒΑΡΙΖΕΙ»
Πόντος: Η Επιστροφή μίας Πανάρχαιας Ταυτότητας.
Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Πηγή : argonautai-komninoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς