Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011

Ιφιγένεια στην Αυλίδα και στο Σήμερα


Το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Παύλου Μελά στη δημοτική ενότητα Πολίχνης, θα παρουσιάσει την "Ιφιγένεια στην Αυλίδα και στο σήμερα", στο Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης στη Σταυρούπολη, το Σάββατο 26/11, στις 9:00μ.μ.

Σαράντα και πλέον ηθοποιοί ζωντανεύουν επί σκηνής τα αρχαία και νεότερα κείμενα σε μια σύνδεση που επιφέρει άμεση αντιπολεμική συγκίνηση και προβληματισμό.
Την επεξεργασία των κειμένων και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Βάσω Παπαχαραλάμπους.

Ελεύθερη είσοδος για το κοινό


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς