Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Στην αιωνιότητα πέρασε ένας φλογερός πατριώτης, ο Νεοκλής Σαρρής

Στην αιωνιότητα πέρασε ένας Έλληνας φλογερός πατριώτης και ένας έξοχος πανεπιστημιακός δάσκαλος, τον οποίοι οι Ναουσαίοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το 2010, όταν μίλησε, προσκεκλημένος από την Εύξεινο Λέσχη Νάουσας, για την επέτειο της Ποντιακής Γενοκτονίας। Ο αείμνηστος Νεοκλής Σαρρής ήταν καθηγητής της Κοινωνιολογίας της Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο। Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και ήταν απόφοιτος της Μεγάλης του Γένους Σχολής. Σπούδασε στα Πανεπιστήμια Κωνσταντινούπολης, Αθηνών και Γενεύης. Διετέλεσε σύμβουλος επί των πολιτικών υποθέσεων του Αοιδιμου Οικουμενικού Πατριάρχου Κύρου Αθηναγόρα. Διαδέχθηκε τον Ιωάννη Ζίγδη στην Προεδρία της Ένωσης Δημοκρατικού Κέντρου (ΕΔΗΚ). Έχει διατελέσει καθηγητής παραγωγικών και ανωτέρων Σχολών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ως πολιτικός αναλυτής και αρθρογράφος ασχολούταν ιδιαίτερα με τα ελληνοτουρκικά θέματα. Η κηδεία του θα τελεστεί το μεσημέρι της Τρίτης στο 1ο Νεκροταφείο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της ρωμιοσύνης που θα τον σκεπάσει.Στην αιωνιότητα πέρασε ένας Έλληνας φλογερός πατριώτης και ένας έξοχος πανεπιστημιακός δάσκαλος, τον οποίοι οι Ναουσαίοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το 2010, όταν μίλησε, προσκεκλημένος από την Εύξεινο Λέσχη Νάουσας, για την επέτειο της Ποντιακής Γενοκτονίας. Ο αείμνηστος Νεοκλής Σαρρής ήταν καθηγητής της Κοινωνιολογίας της Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και ήταν απόφοιτος της Μεγάλης του Γένους Σχολής. Σπούδασε στα Πανεπιστήμια Κωνσταντινούπολης, Αθηνών και Γενεύης. Διετέλεσε σύμβουλος επί των πολιτικών υποθέσεων του Αοιδιμου Οικουμενικού Πατριάρχου Κύρου Αθηναγόρα. Διαδέχθηκε τον Ιωάννη Ζίγδη στην Προεδρία της Ένωσης Δημοκρατικού Κέντρου (ΕΔΗΚ). Έχει διατελέσει καθηγητής παραγωγικών και ανωτέρων Σχολών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ως πολιτικός αναλυτής και αρθρογράφος ασχολούταν ιδιαίτερα με τα ελληνοτουρκικά θέματα. Η κηδεία του θα τελεστεί το μεσημέρι της Τρίτης στο 1ο Νεκροταφείο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της ρωμιοσύνης που θα τον σκεπάσει.

Πηγή : www.epea.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς