Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η ομιλία για την Ιστορία και τον πολιτισμό τον Ποντίων (http://ellenopontos.blogspot.com/2011/11/blog-post_844.html) , 30/11/2011 αναβάλλετε. Ο λόγος είναι το τραγικό γεγονός του θανάτου του χορευτή και φίλου Παπαδόπουλου Σταύρου. Θα σας ενημερώσουμε για την νέα ημερομηνία σύντομα.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.Με εκτίμηση,
Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου "Οι Ακρίτες του Πόντου"
Διεύθυνση: Θέση Γκορυτσά, Ασπρόπυργος - ΤΘ 7388 - ΤΚ 193 00 - Αθήνα (χάρτης)
Τηλέφωνο / Fax: 210 5599364 - Skype: akrites.aspropirgou
Μail: akrites.aspropirgou@gmail.com
Blog: akritesaspropirgou.blogspot.com
Facebook: SYLLOGOS PONTION ASPROPIRGOY "OI AKRITES TOY PONTOY"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς