Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011

Σύλλογος Ελλήνων Ποντίων Κολωνίας και Περιχώρων "ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ"ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ποντίων Κολωνίας και Περιχώρων "ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ" σας καλεί σε ένα παραδοσιακό ποντιακό Παρακάθ το Σάββατο 19 Νοεμβριου 2011 στις 21:00 στο Stadtgymnasium Koln-Porz, Humboldstrabe 2-8 51145 Koln.

Σύλλογος Ελλήνων Ποντίων Κολωνίας και Περιχώρων "ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ"

Ossendorfer Str. 199 50825 Koln Tel: 02241/5306362

www.pontos-koeln.de - info@pontos-koeln.de

Πηγή : radioakrites

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς