Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011

6η Συνάντηση στα Χωριά της Πρέβεζας

Αγαπητοί φίλοι. Μπορείτε από τους παρακάτω σύνδεσμους να "κατεβάσετε" ΔΩΡΕΑΝ το γλέντι της Αηδονιάς από την 6η Συνάντηση στα Χωριά της Πρέβεζας και να ξαναθυμηθείτε τις όμορφες στιγμές που περάσαμε!!!

Για το 1ο DVD κάντε κλικ στο σύνδεσμο: https://pithos.grnet.gr/pithos/rest/marktria@teiser.gr/files/6H+SYNANTHSH/


Για το 2ο DVD κάντε κλικ στο σύνδεσμο: https://pithos.grnet.gr/pithos/rest/pl07401@uoi.gr/files/AHDONIA_DVD/


Καλή διασκέδαση

Ευχαριστούμε θερμά το φίλο Αντώνη Τριάντη που επιμελήθηκε τη βιντεοσκόπηση

Σύντομα θα ανακοινώσουμε το πρόγραμμα της 7ης Συνάντησης τον Ιούλιο του 2012

Φιλικά,
Κώστας Μήτσης
Γιάννης Αλεξίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς