Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011

Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Φυσκιωτών


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Φυσκιωτών σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ποντίων Μουριών Κιλκίς "ΜΠΕΛΕΣ", σας προσκαλούν στην θεατρική παράσταση με την ποντιακή κωμωδία του Φίλωνα Κτενίδη "Ο ΧΩΡΕΤΕΣ" σε σκηνοθεσία Γιάννη Γεωργιάδη, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011 στις 19:00 στην αίθουσα θεάτρου του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά "ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ"(Λαγκαδά 221 Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης).

Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Φυσκιωτών
Ταχ.Θυρίδα 85 Τ.Κ. Φύσκα Κιλκίς
Τηλ. : 6947994915
info@griechenlandreisen.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς