Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

Σύλλογος Ποντίων «ΑΡΓΟΝΑΥΤΑΙ-ΚΟΜΝΗΝΟΙ»

Ο Σύλλογος Ποντίων «ΑΡΓΟΝΑΥΤΑΙ-ΚΟΜΝΗΝΟΙ» σας προσκαλεί στην έκθεση της ζωγράφου Λίας Ελευθεριάδου, που οργανώνει στην αίθουσα του Εντευκτηρίου.

Διάρκεια Έκθεσης: 8-20 Δεκεμβρίου 2011

Ώρες: Καθημερινά από 18:30-20:30 μμ

Σάββατο & Κυριακή κλειστά (πλην προγραμματισμένων δεξιώσεων).

Πληροφορίες στο τηλ. του συλλ.: 210 9569518

Τηλ. ζωγράφου: 6974683385

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα Ζωγράφου

Η Λία Ελευθεριάδου γεννήθηκε στην Τιφλίδα της Γεωργίας. Σπούδασε κατ΄αρχήν φυσική στο Πολυτεχνείο της Τιφλίδας και στη συνέχεια ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Τιφλίδας. Στην Ελλάδα εγκαταστάθηκε το 1995, στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται, ζωγραφίζει και διδάσκει ζωγραφική και ταπισερί από τότε.

Είναι μέλος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις: στη Θεσσαλονίκη - και στη Σταυρούπολη, Καλλικράτεια, Εύοσμο, Καλαμαριά, Κορδελιό, Φίλυρο και Νεάπολη - στη Δράμα, στο Κιλκίς, στη Χίο, στην Αθήνα.

Η δουλειά της Ελευθεριάδου χαρακτηρίζεται από διάθεση ανάδειξης και διατήρησης των ιδιαίτερων στοιχείων που χαρακτηρίζουν τους Έλληνες Ποντίους, ειδικά τους Γεωργιανούς Ποντίους, τόσο της εκεί διασποράς όσο και αυτούς που ζουν πια στην Ελλάδα. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η ζωγραφική της απαρτίζεται από τις εξής θεματικές ενότητες:

α) Παιδιά Ποντίων της Γεωργίας στην Ελλάδα,

β) Νέοι άνδρες–γυναίκες Πόντιοι στη Γεωργία,

γ) Σπίτια, γέροντες, παλαίμαχοι Πόντιοι,

δ) Σύγχρονα τραγικά πρόσωπα, και

ε) Σύγχρονα θέματα και τεχνικές.

Η Λία Ελευθεριάδου διακρίνεται για τη διάθεση συμμετοχής της στα κοινά, γι' αυτό και η Νομαρχία Θεσσαλονίκης και το «Κέντρο Μαύρης Θάλασσας» σε αναγνώριση του έργου της την έχουν τιμήσει με ειδικό βραβείο για την προσφορά της στον πολιτισμό και την τέχνη.

Πήρε επίσης, ενεργό μέρος στο Πρόγραμμα «Θεσσαλονίκη - πολιτιστική

πρωτεύουσα της Ευρώπης», όπου συμμετείχε στην έκθεση ζωγραφικής.

Έργα της βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Γαλλία, Σουηδία, Γεωργία, Αμερική και Γερμανία.

Η Είσοδος είναι Ελεύθερη

Για περισσότερες πληροφορίες:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΡΓΟΝΑΥΤΑΙ
"ΚΟΜΝΗΝΟΙ"
ΔΑΒΑΚΗ 10 – ΚΑΛΛΙΘΕΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ
ΤΗΛ.: 210 9569518, 210 9596564
web: www.argonautai-komninoi.gr

Πηγή : pontosnet


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς