Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η ένωση ποντίων επαρχίας Ελασσόνας σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σα, την εκδήλωση "Ενενήντα χρόνια μνήμης και εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της Ελασσόνας" που θα γίνει το Σάββατο 12 Νοεμβρίου και ώρα 7.30 μμ στην αίθουσα θεάτρου "Δήμαρχου Βασιλείου Φαρμάκη".Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Με τιμή,

Το διοικητικό συμβούλιο.

Πρόγραμμα

7.30 μμ :Έναρξη-χαιρετισμοί

7.40 μμ:Ομιλία από τον Αγτζίδη Βλάση, διδάκτορα σύγχρονης ιστορίας Α.Π.Θ

8.20 μμ:χορωδία του Μ.Σ.Καλλιθέας

8.40 μμ:Χορευτικά της ΕΠΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς