Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ N. ΦΛΩΡΙΝΑΣ-"Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ"


Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών νομού Φλώρινας προσκαλεί όλους τους φοιτητές (εγγραμμένα μέλη και μη) στο ανοιχτό διοικητικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Nοεμβρίου 2011 και ώρα 20:00 στην αίθουσα του συλλόγου (Μακεδονίας 1) με σκοπό τη συζήτηση θεμάτων που αφορούν τη δράση του συλλόγου και τον ορισμό ημερομηνίας διεξαγωγής εκλογών για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.
Τηλ. Επικοινωνίας 6981042650

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς