Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ


Η "ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ" σας καλεί στον ετήσιο χορό του συλλόγου που θα γίνει την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011 στο νέο APOLLON PALACE (ΠΑΛΙΑ ΚΕΠΕΓΚΙΑ) που βρίσκεται στην Ανδρέα Παπανδρέου 13 στο Κορδελιό.
Σας περιμένουμε για να περάσουμε μια υπέροχη ποντιακή και λαϊκή βραδιά!!!!!


Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2310743545 , 6942870997 , 6938931208 , 6972974311
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟ ΣΧΗΜΑ.

ΣΤΟ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ (ΤΡΑΓΟΥΔΙ)
ΦΑΝΗΣ ΚΟΥΡΟΥΚΛΙΔΗΣ (ΛΥΡΑ)
ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (ΤΡΑΓΟΥΔΙ)
ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (ΛΥΡΑ)

ΣΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΤΟ ΛΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ:

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΑΦΝΗ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόντος

Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς